4 dagen Milaan voor €112/persoon

In onze honger naar op reis te kunnen gaan boekte we niet lang na onze reis naar Zweden geboekt te hebben ook vluchten naar Milaan. En daarna ook naar Riga. In de hoop dat met de huidige toestand, we toch één van deze drie tripjes konden doen. Riga viel al snel als eerste door de strenge regels van Letland. Zweden en Millaan konden al een geluk wel doorgaan. Maar omdat we zoveel op korte tijd boekten, hadden we toch een beetje geprobeerd te kosten te drukken. Specifiek dan voor ons tripje naar Milaan, omdat we dat een beetje als extra bekeken. In deze blogpost zal ik jullie tonen wat wij betaalden aan ons tripje naar Milaan.

Net zoals steeds heb ik het hier over de kosten die we maakten en die we anders niet gemaakt zouden hebben. Denk dan aan vluchten, verblijf en openbaar vervoer. Maar in zo’n grote vakantie doe je anders ook geld op aan uitstapjes, dus is het geen netto meerkost tov eenzelfde tijd zonder citytrip.

We kozen om te vliegen via Brussels Airport deze keer, omdat mijn schoonvader ons dan makkelijk kon afzetten aan de luchthaven met onze eigen auto. We maakten dus geen kosten aan parking of trein op de heenweg. Op de terugweg konden we niet opgepikt worden, dus namen we de trein en bus tot thuis. Voor de trein was het €26,1 en voor de bus €10 via de KBC app. De vluchten zelf waren met Brussels Airlines. We betaalden voor ons alle zeven samen €402,6. Die boeking ging niet zonder slag of stoot. Enkele weken voor verstrek kreeg ik een mail dat onze vlucht naar Milaan verplaatst was. Hij was zo ver verplaatst dat hij NA onze terugvlucht gepland stond! Maar na een telefoontje kreeg ik een betere optie aangeboden. Blij dat het nog zo gemakkelijk ging.

Voor het verblijf moet ik geheel eerlijk zijn, wij kozen ervoor om een 6-persoons kamer te boeken. Waarom? We gingen toch niet voor ontbijt inclusief en Lewis kan perfect bij Vicky en mezelf slapen. Voor deze drie nachten betaalden we bij Meininger Milano Lambrate in totaal €225,75. Het was niet onze eerste keer in een Meininger hotel. Ze hebben het grote voordeel dat je een mooie korting krijgt als je met kinderen verblijft. In dit geval was het voor Milaan een wel heel mooie prijs in augustus. Het enige nadeel aan het hotel is dat je voor de meeste toeristische attracties de metro moet nemen. Een metro die niet eens zo duur is en ook pas vanaf 14 jaar te betalen! Wij betaalden één keer €14 voor twee dagpassen en dan nog een €8 voor twee ritten. Een andere kost die we in Milaan zelf hadden en toch een beetje tegenviel, was de trein van en naar de luchthaven. Op de heenweg betaalden we aan een bemande kassa €46 en op de terugweg aan een automaat €52. Geen idee waar dat verschil van kwam.

Voor openbaar vervoer betaalden we dus in totaal €156,1. Voor de vluchten €402,6. En het verblijf €225,75. Samengeteld is dat dus €784,45. Per dag is dat dus €196,11 en per persoon €112,06! Niet onze goedkoopste citytrip. Maar dat kan je ook niet verwachten in augustus voor Milaan.

Wat we ginder uitgaven? Aan eten minder daar dan we hier zouden doen. Al ligt dat deels aan de veel goedkopere pizza :-D. Musea konden we niet doen jammer genoeg omdat William nog niet volledig gevaccineerd was en zijn test maar één dag in Milaan telde. Het meeste gaven we nog uit aan de regelmatige stops om te drinken in de hitte. Want met 36 graden moet je nu eenmaal regelmatig drinken. Ik ben benieuwd wat onze volgende citytrip gaat worden als gezin!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.