Een beetje Jackass nostalgie

Ik ging hem niet kijken had ik mezelf gezegd en al zeker niet in de bioscoop. Er waren andere films die hoger op mijn lijstje stonden. Maar somehow, stond ik begin deze week dan toch in de bioscoop met een Jackass Forever ticketje in mijn hand :-P.

Waarom? Eigenlijk had ik gewoon eens zin om te lachen. En voor wie de trailer (onderaan te bekijken) al gezien heeft, weet dat er wel wat gelachen zou worden. De makers hebben hun best gedaan om Jackass klassiekers in een nieuw jasje te gieten. En dat was meteen ook mijn vrees. Wat meer van hetzelfde. En eerlijk, dat is het ook een beetje. Maar ik moet zeggen. I’m fine with it. Sterker zelfs, het zorgde voor een gigantisch nostalgisch gevoel. En als er nu iets is dat commercieel werkt is het toch wel nostalgische gevoelens opwekken.

Je moet weten, weinig Belgische bioscopen stonden te springen om de film te spelen. Het was pas wanneer enkele bekende mensen binnen het comedy wereldje er achter zeurden dat het begon te dagen dat er misschien toch wat publiek voor was. En terecht. Want ik heb me een breuk gelachen en ja, ook naar mijn kruis gegrepen omdat ik meevoelde met de pijn die ze SOMS wel eens hadden tijdens delen van de film :-P. Het waren trouwens niet alleen oude sketches in een nieuw jasje. Er waren zeker ook wat splinternieuwe stukken. Maar die werden dan vooral door de nieuwe castleden uitgevoerd. Voor wie dacht dat de oude castleden alles gingen doen, ze zijn allemaal zo rond de vijftig jaar. Het was hun gegund niet alle stunt zelf te hoeven doen! De stunts die ze zelf doen zijn dan ook niet mals. Wie weet nog hoe zo bijvoorbeeld Johnny Knoxville ooit de lucht in geschept werd door een stier en zo in het ziekenhuis belande? Spoiler: hij doet die stunt opnieuw! Overigens, die nieuwe cast is toch wel wat diverser dan die oude. De cast is niet meer exclusief wit, man of zelfs persé Amerikaans. Ik ben er niet rouwig om.

Moet je deze film nu écht gaan zien? That’s for you to decide zou ik zeggen. Maar heb je zin om te lachen en heb je vroeger gekeken? Dan ga je er 100% geen spijt van hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.