Napels op je eentje

Doe je dat wel eens, zo helemaal alleen op reis? Ook wanneer je al een partner hebt of zelfs kinderen? Ik kan het je alleen maar aanraden. Waarom? Gewoon, omdat het de ultieme rust is. Even alleen met jezelf bezig zijn. Op niemand moeten wachten, alleen doen wat je zelf wil doen en niet dat wat je gezelschap wil. En eigenlijk begint de pret al vooraf. Je kan voor jezelf uitmaken wat je wil doen en aan welk tempo. Ik koos er vorig jaar zo voor om naar Napels te gaan. Pompeï bezichtigen en gaan wandelen op de Vesuvius en Capri.

Wat kost dat?
Als je deze blog kent, weet je dat ik nooit de duurste vluchten ga opzoeken. Ik vond vluchten heen en terug vanuit Brussels Airport met Brussels Airlines aan €75,51. Aankomst op zaterdagnamiddag en vertrek op dinsdagnamiddag. Twee volledige dagen te vullen dus. En waar sliep ik dan? Wel, ik vond een verblijf op Booking.com voor de drie nachten aan €112,8. €188,31 voor vluchten en verblijf dus. En dat voor vier dagen Napels.

En is dat dan plezant zo alleen rondlopen?
Ja zenne! Al was het de eerste dag gewoon rustig settelen in mijn kamer en eten zoeken. Nuja zoeken, eerder kiezen. Want van alle lekkere opties in Napels kon ik gewoon niet kiezen! Ik bestelde pizza, ging snel even naar de winkel om wat snackjes en eten te kopen voor de dag nadien en genoot van de rust de rest van de avond. Dag twee was een dag met goeie weersvoorspellingen en dus besloot ik de boot naar Capri te nemen. Ik had bewust een verblijf gekozen dat dicht bij de ferry was en ook vlakbij een metrohalte. Ken je Capri niet? Het is een eiland ligt zo’n 30km ten zuiden van Napels en is ideaal om te gaan wandelen. Kleine tip, ga er in de voormiddag naartoe. Dan is het veel kalmer en is de ferry is goedkoper. Het plan was eerst naar Villa San Michele te wandelen en daarna naar de ruïnes van Villa Jovis. Villa San Michele was echter gesloten. De stevige klim er naartoe was niet voor niets, want de uitzichten waren prachtig! Op naar villa Jovis dan maar. Het ligt aan de uiterste kant van het eiland. Maar de beloning is een prachtig staaltje geschiedenis. Het paleis, of wat er van overblijft is gigantisch. Vooral het idee dat er een dergelijke woning gebouwd werd op zo’n afgelegen plaats in het jaar 27 is mindblowing. Ik heb het trouwens gratis kunnen bezoeken. Je kon er niet met de kaart betalen en ik had geen cash. Online tickets kopen ging ter plaatste ook niet, want niet genoeg internet. Ze lieten me dan maar gratis binnen. Woop woop! Ik was terug in de stad in de vroege namiddag en maakte gebruik van mijn tijd om het centrum van Napels even te ontdekken. Fijne unieke stad, maar niet waarom ik hier was. Op naar dag drie waar er veel op de planning stond! Ohja, die avond was het cannelloni geworden 😉 .

Naar de top van de Vesuvius en Pompeï op één dag, lukt dat wel?
Tuurlijk, maar het was wel even zoeken welke trein ik kon nemen. Wanneer ik opzocht hoe je naar de top van de Vesuvius kunt, vond ik steeds privé maatschappijen terug die busdiensten aanboden tot aan de ingang van het park. Maar telkens makkelijk €10 a €20 heen en terug. Toch wat duur voor een traject van enkele kilometers vond ik. Maar eerst Pompeï dacht ik! In de hoop dat het eerder op de dag wat kalmer zou zijn. Goed gegokt van mezelf. Koop trouwens geen tickets ter plaatse, maar gewoon online. Je bespaart je de wachtrij en het is zelfs goedkoper. Laat je al helemaal geen tickets aansmeren door de mensen die er op de straat verkopen. Pompeï was trouwens een no brainer voor mij dat ik er heen ging gaan. Het idee dat er zo’n 2000 jaar geleden mensen dit als hun thuis beschouwde en hun dagen sleten is machtig. Maar het meest indrukwekkende vond ik toch het zicht van de Vesuvius in de verte. Het idee dat die vulkaan, die 10km verder lag, deze stad helemaal bedolven had intrigeerde me enorm hard.

Ik ging voor zo’n €3 tot aan de ingang van de Vesuvius
Hoe? Na wat zoekwerk vond ik dat er een bus van het openbaar vervoer simpelweg ook tot aan de ingang van het park reed en dat voor maar zo’n €3 heen en terug. De rijkunsten van de chauffeur moest je er maar bijnemen haha! Het voordeel is ook dat je niet afhangt van de chauffeur van de bus. Je kan gewoon een volgende bus nemen als je dat wil. Maar het beste is, even vragen aan de chauffeur welke uren er bussen terug naar beneden rijden. Zo kan je een beetje bekijken wanneer je terug moet wandelen. Over het algemeen was ik niet zo onder de indruk van de Vesuvius. Als natuurdomein dan. Het idee dat je op een vulkaan loopt is machtig. Maar qua schoonheid is het veel leuker om in de Noorse bergen te gaan wandelen dat dit. Al kan je toch moeilijk naar Napels komen en dan niet de Vesuvius beklimmen, toch? Deze dag sloot ik af met een lekkere penne pasta!

De laatste dag heb ik rustig genoten. Begonnen met een heerlijke koffie, een wandeling door de stad. Om dan rustig terug richting huis te trekken om daar eindelijk Vicky en de jongens terug vast te kunnen pakken.

2 gedachtes over “Napels op je eentje

  1. Ik ben door je manier van schrijven ook even op reis geweest. Dankjewel daarvoor. Na mijn scheiding heb ik veel gereisd, alleen, 5 jaar lang. Ik vind het heerlijk om met m’n gezin te reizen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.