Spelen op de iPad

Die schermtijd blijft toch iets delicaat hier in huis! Constant zijn we op zoek naar de middenweg tussen hen niet te veel achter een scherm te laten zitten en tegelijkertijd hen toch de skills aan te leren die nodig zijn later in hun schoolcarrière. En of die skills nodig zijn! Als ik nu zie hoe onze twee oudste zonen bijna alles op hun iPad moeten doen in school, dan beginnen ze er best niet te laat aan zou ik denken.

Maar laat ons eerlijk zijn, er is wat bagger te vinden in de Appstore. Spellen die niet bepaald educatief zijn, spellen die weinig bijdragen tot de skills van de kinderen. Één spel daartussen is wel een succes bij zowel de ouders als de kinders. Wij hebben het zelf het Pizza Co spel van Osmo in huis. Osmo? Wel, dat is een spel waarbij je een spiegeltje (die dus in zo’n set zit die je kan kopen) voor je iPad-camera hangt en die ziet alles wat je legt op het bijgeleverde matje. Hoezo die ziet alles dat je er op legt? Ja, in dit spel moet je pizza maken. Dus als je het salami plaatje op de pizza legt, dan weet de software (die trouwens wel gratis te downloaden is) dat de salami op de pizza ligt! Hier thuis is het ruzie om er mee te mogen spelen. Ideaal om hen weg te houden van al die andere spellen dus!

Stilaan dachten we er aan toch eens een extra set te kopen. Wanneer we plots een mailtje kregen van Osmo! We mochten enkele spellen gaan testen op een event van hen. Hoe leuk! Ik ging samen met Matthew (10) en Lewis (5). Ze hadden spellen voor verschillende leeftijden voorzien. Lewis was niet weg te krijgen bij het Little Genius spel. Ik heb van de eerste tot de laatste level bij hem moeten zitten meekijken, want ik moest zijn werken bewonderen. De insteek was dat je met simpele vormpjes steeds bepaalde figuren moest maken. En al doende bouwde je een huis op. Matthew viel terug op zijn vertrouwde spel, Pizza Co. Maar even later ontdekte hij het Coding spel. Het was even wat denkwerk voor hem. Maar hoe geweldig is dat spel! Ze leren heel goed in stappen te werken en vooral, niets te vergeten onderweg. Want als je iets vergeet, is alles wat je erna deed fout. Lewis zag hoe Matthew helemaal in het spel getrokken werd en ging toch ook even kijken.

De jongens willen nu alleen nog maar meer Osmo spellen, woops! Maar fine by us hoor, want wij vinden het de perfecte combo tussen scherm en fijne motoriek oefenen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.