De Mol aflevering 1: een bijna leeg spaarvarken

Na een jaartje te schrijven over De Mol voor Maison Slash, ga ik het nu weer even op onze eigen blog doen. Ik probeer zo weinig mogelijk de afleveringen te beschrijven en meer aandacht te besteden aan wat ik/wij nu eigenlijk verdacht of net niet verdacht vinden! We zijn hier nog altijd sixsonsblog (we moeten dringend eens werk maken van die naamsverandering), dus we kijken hier met meerderen. Elke week zal ik dus een lijstje maken wie bij ons in het gezin nu wie verdenkt en wie we allemaal als volgende afvaller gokken. 

We kregen voor de eerste aflevering 9 kandidaten voorgesteld en van ééntje mochten we nog niets weten. Hier bij ons thuis was er snel een consensus dat het een bv ging betreffen. Gok nummer één was al meteen bingo! We kregen met Matteo Simoni een sympathieke bv-kandidaat. Meteen ook wel de eerste afvaller. Al zijn we hier thuis het er ook over eens dat het opgezet spel was. Het lijkt ons sterk dat een dergelijk druk geboekte acteur zomaar even drie weken van de aardbol kan verdwijnen. Wij vermoeden dus dat de twee kandidaten die het snelst op 1 gedrukt hadden, eigenlijk niets moesten vrezen en dus ook een nutteloze vrijstelling konden winnen. 

Wat me meteen opviel aan die telefoon scene, is dat Thomas er nogal onverschillig over deed. Je moet je voorstellen, je hebt nog geen zekerheid over deelname. Plots lijkt het spel daar te beginnen. En zijn enige reactie was een geinig lachje. Fast forward naar de eerste opdracht, veel verdachte dingen te zien. De ene al wat opvallender dan de andere. Denk maar aan een Lancelot en Ruben die zonder verpinken op de klok duwen zonder nog maar even te wachten op de andere groep. Terwijl ze al wisten dat ze mogelijks verkeerd aan het tellen waren. Nog gezwegen over het feit dat ze €500/kandidaat laten schieten. Conny die vlak na de opdracht bijna eigenhandig Matteo’s geheime opdracht doet mislukken is ook verdacht te noemen. Het was een makkelijke manier om als mol €2000 te zien mislopen.

Om verdachte dingen te zoeken in de dansopdracht moet je bijna helderziend zijn. Want niet alleen kregen we niet alle fouten te zien. Zo bijvoorbeeld de tweede fout van Lancelot wanneer Samya op het koord stond. Maar evengoed maakte de afvaller Matteo evenveel fouten. Dus moeilijk zien of het onkunde dan saboteren is. Bij de andere groep was het heel vreemd te noemen dat Comfort als laatste op het koord op ging. Als kleinste van de vier, terwijl het spaarvarkentje in de hoogste gepakt moest worden. Ik zou zeggen dat een mol in deze groep zit. 

Het geld dat te verdienen was in de laatste opdracht, met Lieselot in de caravan, zou mij gestolen kunnen worden. Daar had ik niet eens de mol voor moeten zijn. Waarom zou ik een andere kandidaat meer kans geven op de test? Lancelot dacht er zelf duidelijk ook zo over. Veel deed hij niet, hoewel hij wel zei voor het geld te gaan wanneer ze niet zeker meer waren van de tijd. Lieselot haar houding was trouwens heel bizar. Ze stond eigenlijk totaal niet in een sterke onderhandelingspositie, toch gingen de andere kandidaten volledig mee in haar verhaal. Vreemd. 

Wie zijn onze mollen?

Vince: Thomas

William: Samya

Vicky: Comfort

Rik: Comfort

Puur de lol gokken we ook wie er afvalt in de volgende aflevering.

Vince: Conny

William: Lieselot

Vicky: Lieselot

Rik: Conny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.